Storytime - Eva

Hoi! Mijn naam is Eva. Ik ben gevraagd om als gastblogger voor Balansportaal te bloggen. Daar was ik eigenlijk direct enthousiast over, want schrijven is iets wat ik graag doe. In deze eerste blog zal ik een beeld schetsen van wie ik ben en vertel ik je wat ik voor dit platform hoop te kunnen betekenen.

 

Over mij

Ik heet dus Eva, maar meestal word ik Eef genoemd. Ik ben 24 jaar en (tijdelijk) gepensioneerd hardloopfanaat. Helaas ben ik door fysieke beperkingen genoodzaakt geweest om deze liefde even aan de kant te zetten, maar de toekomst ziet er kleurig uit. De komende maanden hoop ik met behulp van een fysiotherapeut het hardlopen weer op te pakken! Ik word zielsgelukkig van gezond eten, waarvan groenten mijn absolute lievelings zijn. Lente is mijn favoriete seizoen. Ik ben verliefd op de natuur; met name roze bloesems, treurwilgen en mediterraanse velden. Ik ben een echte hondenliefhebber en ik heb ’iets met uilen’. Het menselijk brein en alles omtrent psychologie fascineert me. Zoals ik zei schrijf ik graag, en zo nu en dan raak ik ook zomaar een poëtische snaar in mijn schrijfkwab. Ondanks een paar kleine tegenslagen, probeer ik altijd positief te blijven en heb een brandend verlangen om anderen te motiveren positiviteit ook als kracht in te zetten. 

 

Goed, ik denk dat ik zo wel een aardige notendop ’leer Eef beter kennen’ heb gevuld. Maar ik begrijp het als je nieuwsgierig bent naar de waarom achter mijn fysieke beperkingen. Ik ben je dan ook een korte toelichting schuldig. Twee jaar geleden raakte ik met uitvalverschijnselen in mijn benen in het ziekenhuis. Na 2 nachten werd ik naar huis gestuurd met de diagnose ’functionele neurologische stoornis’, en kreeg een doorverwijzing voor een psychosomatisch fysiotherapeut. Veel vraagtekens en onbegrip brachten mij uiteindelijk ook bij een GGZ instelling. Een uitgebreide intake later werd de diagnose iets specifieker: Ik had namelijk een conversiestoornis én PTSS. Conversiestoornis betekent eigenlijk dat de functionele neurologische stoornis (FNS) bij mij te verklaren is vanuit een trauma. Vandaar ook PTSS: post TRAUMAtische stress stoornis. Ik ben niet zo goed in het voelen en erkennen van mijn emoties. Daarom heeft mijn lichaam uiteindelijk besloten om deze onverwerkte emoties en langdurige opgekropte stress te uiten in neurologische klachten. Mijn psychische klachten worden dus letterlijk door mijn hersenen omgezet (omzetting=conversie) in lichamelijke klachten. Ik heb hier zelf geen invloed op. Inmiddels ben ik enkele therapeuten, artsen en psychologen verder en kan ik gelukkig zeggen dat ik aardig omhoog aan het klimmen ben. 

 

Mijn doel

Met mijn blogs hoop ik jou als lezer te kunnen inspireren en een gevoel van steun te geven. Je bent op deze site terechtgekomen, vermoedelijk omdat je met stressgerelateerde klachten loopt. Ik weet natuurlijk niet op welk stressniveau jij je momenteel bevindt. Wellicht heb je een burn-out of zit je net op het randje van licht overspannenheid. Misschien zoek je balans omdat je met een depressie of andere mentale struggles loopt. Hoe het ook zij: ik vind je onwijs dapper voor het serieus nemen van je eigen stressklachten. Zelf ben ik letterlijk ziek geworden door lange tijd mijn stressklachten te hebben onderdrukt. Dus ik weet als geen ander wat stress fysiek en mentaal met je doet. Alhoewel ik er nog niet ben, heeft mijn zoektocht naar herstel me al veel inzicht gegeven. Ik word er heel gelukkig van als ik daarvan stukjes met de buitenwereld mag delen. 

 

Ik zal tips geven, ervaringen delen en soms ook gewoon praten over wat ik van bepaalde onderwerpen vind. Je zult wellicht niet altijd wat aan mijn blogs hebben. En dat maakt ook helemaal niet uit. Voor elke persoon gelden andere klachten en andere oplossingen. Maar dat is het leuke aan verschillende visies, vind ik. We zijn er om van elkaar te leren of enkel al een stukje herkenning te vinden. Ik hoop dat dit platform jou kan ondersteunen in hetgeen jij zoekt. Succes in je zoektocht en weet dat je niet alleen bent!

 

Liefs Eva

 


«   »