Mindful Retraite Dag | Santpoort Noord - www.bundelt.nl

Gepubliceerd op 18 januari 2019 om 09:36

Wanneer 12 mei 2019 

 

Mindful Retraite Dag | www.bundelt.nl

Werkschuur ‘De Bosuil’ Nationaal Park Kennemerduinen

 

Werkschuur ‘De Bosuil’

Duin en Kruidbergerweg 66A

2071 LE Santpoort-Noord

 

Zondag 12 mei 2019

09:45 – 16:45 uur

 

Aanmelden:

  • bundelt.nl
  • jolien@bundelt.nl

 

Mindful Tijdens deze Mindful Retraite Dag word je uitgenodigd om de hectiek van alledag achter je te laten. Een hele dag niet-doen, een dag waarin je de tijd neemt voor jezelf en in de bosrijke omgeving van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Een hele dag Mindfulness ervaren en beoefenen.

Deze Mindful Retraite Dag is zeer geschikt om kennis te maken met Mindfulness, je practice te verdiepen of te onderhouden, iedereen is welkom. Wanneer je twijfelt of deelname voor jou passend is, neem dan gerust vrijblijvend contact op.


Mindfulness, we houden even op met wat we bezig waren en we kijken met een milde open aandacht naar wat er is. Leren omgaan met de wisselvalligheden van het leven. Niemand anders dan jij zit aan het roer. In plaats van op de automatische piloot te reageren wanneer een fijne, lastige of stressvolle situatie ontstaat, creëer je een moment om te kijken wat de situatie met je doet en van je vraagt. Hoe vaker je dit oefent, hoe gemakkelijker je dit af zal gaan en dat geeft (keuze)vrijheid.


Dat vraagt actieve beoefening. Want hoe eenvoudig het ook lijkt, onze gedachten nemen ons maar vaak genoeg weg van het hier en nu. Je leert dit door te doen en je ontwikkelt vaardigheid door herhaling. Tijdens deze Mindful Retraite Dag beoefenen Mindfulnessmeditatie zoals Zitmeditatie, Bodyscan, Mindful Yoga en Mindful Movement.

 


Programma

Mindfulness gaat erover dat we op elk moment kijken wat passend is en werkt volgens het ‘niets moet, alles mag’ principe. Je bent dus vrij om zelf te kiezen of je wel of niet meedoet aan lessen of andere programmaonderdelen. De boswandeling wordt in groepsverband in stilte aangeboden, echter ben je vrij om zelf te wandelen en ook contact te hebben met een andere deelnemer.

09:45 – 10:00 | Kennismaking en start van de dag

10:00 – 12:00 | Mindfulness – Meditatie beoefening

12:00 – 13:00 | Lunch (in stilte) en vrije tijd

13:00 – 13:30 | Mindfulness – Thema De wandelpaden in ons brein

13:30 – 14:30 | Mindfulness – Meditatie beoefening

14:30 – 15:15 | Mindfulness boswandeling

15:15 – 15:45 | Koffie, thee en vrije tijd

15:45 – 16:30 | Interpersoonlijke Mindfulness beoefening

16:30 – 16:45 | Afsluiting van de dag

 

Kosten en praktische zaken

De kosten voor de Mindful Retraite Dag zijn EUR 85,-.

(Kosten zijn voor de lunch en de huur van Werkschuur De Bosuil. De kosten voor het gebruik van de Bosuil gaan rechtstreeks naar Natuurmonumenten waarmee beheerstaken voor het gebied worden gefinancierd)

 

Wanneer je een zorgverzekering met een aanvullend zorgpakket hebt, dan kom je mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van deze Mindful Retraite Dag. Om dat zeker te weten, raden we je aan om dat even na te vragen bij je zorgverzekeraar. Dan is het belangrijk om aan te geven dat ik in de hoogste categorie aangesloten ben bij de beroepsvereniging VMBN.

 

Deze Mindful Retraite Dag is inclusief:

- Gebruik van mat en meditatiekussen op locatie

- Vegetarische lunch door biologische cateraar van De Bosuil

- Koffie/thee en (gezonde) snacks

- Inlog online werkmap met begeleidde audio`s

- Begeleiding door een categorie 1 Mindfulness VMBN-trainer

Exclusief:

- Dekentjes en warme sokken

- Wandelkleding

Werkschuur ‘De Bosuil’

Deze Mindful Retraite Dag vindt plaats in De Bosuil is een prachtige locatie gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De Bosuil is een voormalige werkschuur die Natuurmonumenten heeft verbouwd tot een authentieke locatie.

De Bosuil is niet met een auto bereikbaar maar is vanaf parkeerplaats Duin & Kruidberg in ongeveer 10 minuten via een prachtige wandeling door het bos en duingebied te bereiken en op 20 minuten loopafstand van treinstation Santpoort Noord.

 

De Bosuil beschikt over een heren en damestoilet, keuken, douche en heeft, stoelen en houten banken met kussens die naar keuze kunnen worden neergezet. Matten en meditatiekussen worden door Bundelt verzorgt. Buiten staan een aantal picknickbankjes en stoelen. De Bosuil staat de gehele dag tot onze beschikking om in alle privacy ons programma te kunnen volgen.

Over Mindfulnesstrainer Jolien Posthumus

Jolien werkt als Mindfulnesstrainer MBSR en event manager bij haar bedrijf Bundelt. Tot haar portfolio Events behoren o.a. het Van Gogh Museum en het International Conference on Mindfulness 2018. Ruim 12 jaar geleden is zich gaan verdiepen en gericht bijscholen op het gebied van bewustwording, mindfulness, psychologie en ons brein (neurowetenschappen). Zij verdiept haar eigen meditatieoefening door het volgen van retraites, trainingen en lezen van vakliteratuur en volgt geïnteresseerd het voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in mindfulness.

 

 

 


«   »